Paet tunnistas, et temagi on lugenud Vene ametiisikute karmidest hoiatustest Eesti topeltkodakondsusega Pihkvas töötavate ametnike kohta, vahendab Eesti Päevaleht Online.

“Muidugi sellega tegeletakse. Kuna aga midagi väga konkreetset ei mainitud, siis ei saa veel öelda, et midagi oleks juhtunud. Pigem oli toodud selline foon, et midagi justkui toimub, mis ei ole väga sõbralik eesti kodanike vastu,” seletas ta.

“Kui aga leiab kinnitust, et kodakondsuse või rahvuse tunnusel on kedagi diskrimineeritud, siis on see selge inimõiguste rikkumine,” teatas Paet.

Samas ei osanud ta veel täpselt öelda, kus võiks Eesti teema üles võtta, kui Vene ametiisikute ähvardustel alust leitaks olevat.

“Küll selle koha leiaks, kus seda välja öelda. See koht ei pea tingimata olema Euroopa Liidu ja Venemaa vahel käivitunud partnerlus ja koostööleppe läbirääkimised, sest Venemaal on EL-iga ka näiteks inimõiguste dialoog,” rääkis Paet.

Päevaleht kirjutas eile, et Pihkva infokanali andmeil on Pihkva oblastis vabastatud piirivalvest töölt kolm töötajat, sest neil on nii Eesti kui ka Venemaa kodakondsus.

Möödunud nädalal tegi Pihkva oblasti piirivalveülem Ivan Borjatšikov aga avalduse, milles hoiatas Eesti kaitseväes teeninud topeltkodakondsusega noormehi.

“Piirivalvel on selliste ajateenijate nimed teada, mistõttu võib neil tekkida probleeme Venemaa Föderatsioonis, eriti õiguskaitseorganeis ja riigiameteis tööle saamisega,” teatas kindral Borjatšikov.