„Juhul kui minu Venemaa kolleeg otsustab ükskord, et ta tõepoolest tuleb Eestisse, siis on ta siin oodatud külaliseks,“ ütles Paet täna riigikogu ees küsimusele Lavrovi võimaliku Eesti-visiidi kohta vastates.

Paeti sõnul kohtus ta Lavroviga eelmise aasta detsembris Helsingis kui tollane OSCE eesistuja Soome korraldas seal välisministrite kohtumist. Soome pealinnas leppisid Paet ja Lavrov kokku ühiste poliitiliste konsultatsioonide taastamises, kirjutab RIA Novosti.

„Nii, et mina isiklikult hindan kõrgelt võimalust suhelda ja vahetada oma vene kolleegiga arvamusi. Siinkohal ma ei näe probleemi ja pean mõistlikuks meie kohtumist käesoleva aasta lähikuudel,“ ütles Eesti välisminister.

Paeti sõnul toimub sel aastal mitu rahvusvahelist üritust, kus Eesti ja Venemaa on esindatud välisministrite tasemel ning, kus saaks eelseisva kohtumise osas täpsemalt kokku leppida.

„Nii, et võib öelda, et välisministeeriumite ja ministrite tasemel täna mingeid probleeme suhtlemiseks ei ole,“ märkis Paet.

Eesti välisminister Urmas Paet esines täna riigikogu ees ettekandega olukorrast meie välispoliitikas ja selle suundadest.