Seetõttu tegi Paet taas Eesti ja Briti Indiast vabastamise teemalise pöördumise Euroopa Liidu välisasjade kõrgele esindajale Federica Mogherinile, teatas Paet.

Federica Mogherini vastas Euroopa Parlamendi liikmele Urmas Paetile, et EL jälgib laevakaitsjate juhtumit ning on tõstatanud selle küsimuse India esindajatega.

"EL on jälginud laeva Seaman Guard Ohio pardal olnud Eesti ja Ühendkuningriigi laevakaitsjate juhtumit regulaarsete kontaktide kaudu Eesti ja Ühendkuningriigi valitsusega ning on tõstatanud selle küsimuse India esindajatega," ütles Mogherini oma vastuses Urmas Paetile.

Ta lisas, et 1. juulil kuulutas India ülemkohus, et ei võta Eesti laevakaitsjate juhtumit menetlusse ja saatis selle tagasi Tamil Nadu osariigi menetlevale kohtule. "Jääb loota, et juhtum leiab kiire lahenduse ilma, et menetlust veel kord edasi lükataks. EL jätkab olukorra jälgimist," lisas Mogherini.

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet saatis ka suvel Euroopa Komisjonile arupärimise, milles küsis komisjoni edasiste sammude kohta Eesti ja Suurbritannia kodanikest laevakaitsjate koju aitamisel, sest protsess on taas takerdunud.

Samuti avaldas Paet arvamust, et kuni Eesti ja Briti kodanikud pole taas kodumaal, tuleks kaaluda ka muude Euroopa Liidu ja India suhete valdkondadega edasiliikumise ning uute lepete külmutamist.