Paeti sõnul on koostöö Pärsia lahe piirkonna kui strateegiliselt tähtsa regiooniga Euroopa Liidu jaoks oluline. „Soovime teha koostööd näiteks regionaalsete kriiside lahendamisel, terrorismivastases võitluses kui ka majandussuhete arendamisel,“ ütles Paet.

Ministrid arutavad tänasel kohtumisel ELi ja Pärsia lahe riikide vahelisi suhteid. Kõneldakse ka olulisematest rahvusvahelistest arengutest, sealhulgas olukorrast Süürias, Iraagis, Iraanis, Jeemenis, Malis, Birmas/Myanmaris ning Lähis-Ida rahuprotsessiga seonduvast. Samuti peatutakse terrorismi ja piiratuse vastase võitluse küsimustel, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Paetil on Bahreinis plaanis ka kahepoolsed kohtumised Omaani, Araabia Ühendemiraatide, Katari ning Bahreini välisministriga.

Pärsia Lahe Koostöönõukogu (Gulf Cooperation Council – GCC) on Lähis-Ida, täpsemalt Pärsia lahe regionaalne organisatsioon, mis loodi 1981. aastal ja kuhu kuuluvad Bahrein, Oman, Katar, Kuveit, Saudi Araabia ning Araabia Ühendemiraadid.

Euroopa Liit sõlmis GCC välisministritega 1989. aastal koostöölepingu, mille kohaselt kohtutakse kord aastas ministrite tasemel, eesmärgiga arendada kaubandussuhteid ning aidata kaasa stabiilsuse tagamisele strateegiliselt tähtsas piirkonnas.