"Euroopa Liit peab jätkama laevakaitsjate probleemi tõstatamisega kõikidel kohtumistel Indiaga, kuni olukord laheneb," lisas ta.

Paet ütles Euroopa Parlamendis peetud kõnes, et Eesti ja Briti kodanikke on Indias hoitud juba rohkem kui poolteist aastat ja seda olukorras, kus kohus nad juba aasta tagasi õigeks mõistis. "Neilt on võetud võimalus tööd teha, oma peredele sissetulek tagada ning mitme mehe tervis on halvenenud. Laevakaitsjatel tuleks lasta viivitamatult koju naasta," sõnas ta.

Paeti sõnul on India Ülemkohtu venitamine Eesti ja Briti laevakaitsjaid puudutava kohtuotsusega ebainimlik. "India Ülemkohus arutas laevakaitsjate küsimust aprillis, kuid taas venitab otsuse tegemisega, kuivõrd kohus puhkab juunis," lisas ta.

"India suudaks olukorda paremini lahendada, kui selleks oleks tahtmist. Paraku ei näe ma siiani ei elementaarset head tahet ega adekvaatset ajakulu, mistõttu Eesti ja Briti kodanike kinnihoidmine Indias tuleb tõstatada kõikidel ELi-India kohtumistel, kuni see küsimus laheneb," ütles Paet.