„Soovime Põhjamaade ja Balti riikide koostööd senisest veelgi edukamaks ja tulemuslikumaks arendada,“ sõnas Paet välisministeeriumi pressiesindaja vahendusel.

Põhjamaade ja Balti riikide koostöö ehk NB8 (Nordic-Baltic 8) on nii poliitilist dialoogi kui ka praktilist koostööd edendav piirkondlik formaat, mis hõlmab Rootsit, Soomet, Norrat, Islandit, Taanit, Eestit, Lätit ja Leedut. 2010. aastal on NB8 koostöö eesistujariik Läti.

Eesti, Läti ja Leedu välisministrid vahetasid seisukohti NATO välisministrite kohtumisel kõne alla tulevatel teemadel nagu alliansi uus strateegiline kontseptsioon, peakorteri reform, NATO laienemine ja partnerlused, tuumaküsimused, raketikaitse, NATO-Vene suhted ning arengud Afganistanis.

”NATO välisministrite kohtumise puhul on tegemist Eestis toimuva kõigi aegade suurima rahvusvahelise sündmusega, mil paari päeva vältel muutub Eesti transatlantilise välis- ja julgeolekupoliitika kujundamise areeniks,” sõnas Paet. ”Tallinn saab olema ka esimene koht, kus NATO liikmesriikide välisministrid alustavad strateegilise kontseptsiooni uuendamise alaseid arutelusid,” lisas ta.

Välisministritel oli kõne all veel Euroopa Liidu ühise välisteenistusega seonduv. Välisminister Paet tõi esile ühenduse välisteenistuse suurema rolli olulisust arengukoostöö finantsvahendite planeerimisel, et luua alus sidusamale Euroopa Liidu arengu- ja välispoliitikale. „Euroopa välisteenistus aitab ka suurendada ELi välis- ja julgeolekupoliitika ühtsust ning samas kindlustab Euroopa Liidu muude välistegevuste parema koordineerimise,“ lisas ta.