"Äärmuslaste ägenenud rünnakud tuleb lõpetada," sõnas Paet. "Tunnustame ÜRO Julgeolekunõukogu ja Lääne-Aafrika riikide majandusühenduse ECOWASi ning Prantsusmaa kiiret tegutsemist."

Paeti sõnul on Eesti valmis panustama Euroopa Liidu väljaõppeoperatsiooni Malis. "Praeguse kava kohaselt osaleks Eesti missioonil kuni paari staabiohvitseriga selle peakorteris," märkis ta.

Eesti välisministri sõnul ohustab Mali poliitiline ebastabiilsus ning humanitaarolukord kogu sealse laiema piirkonna stabiilsust. "Kriisi lahendamisel on oluline regiooni ja rahvusvahelise kogukonna tugi," rõhutas ta.

Malis on olukord alates eelmisest neljapäevast kiiresti halvenenud, vahendas välsiminiteeriumi pressiosakond. ÜRO Julgeolekunõukogu võttis neljapäeva õhtul vastu pressiavalduse, kus mõistetakse terroristide rünnakud hukka ja kutsutakse riike üles abistama olukorrale lahenduse leidmiseks.

Reedel otsustas Prantsusmaa Mali valitsust ja armeed sõjaliselt abistada. Ka Lääne-Aafrika riikide majandusühendus ECOWAS on kiitnud heaks sõdurite viivitamatu saatmise Malisse.

Samuti on Euroopa Liit otsustanud võimalikult kiiresti saata Malisse oma väljaõppeoperatsiooni.