Paet ütles täna Kairos Euroopa Liidu ja Araabia Liiga välisministrite kohtumisel, et Euroopa ja Araabia tihedam koostöö on vajalik mõlemale osapoolele ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogial on oluline roll ühiskondade demokratiseerimisel.

"Eesti on valmis oma seniseid kogemusi jagama ja seetõttu on Eesti huvitatud Araabia riikidega IT-alase koostöö tihendamisest," rõhutas välisminister.

Paet lisas, et Eesti on juba esimesed sammud koostöö tegemiseks Araabia riikidega IT valdkonnas astunud. "Näiteks jagame e-valitsemise alaseid kogemusi Kataris ja Tuneesias ning oleme huvitatud koostöö tegemisest ka Egiptusega," ütles ta.

Samas rõhutas välisminister, et lisaks konkreetsetele koostööprojektidele tuleb laiemalt tegeleda Euroopa ja Araabia maid lahutava nn digitaalse lõhe vähendamisega.

"Just seda eesmärki täidab uute demokraatiate ja nende liidrite nõustamisprojekt LEND (Leaders Engaged in New Democracies), mille eesistujaks on Eesti ühiselt Ameerika Ühendriikidega," lausus Paet.

Täna Kairos toimuva Euroopa Liidu ja Araabia Liiga välisministrite kohtumisel eesmärk on arutada võimaluste üle, kuidas parandada ja tihendada Euroopa ning Araabia riikide koostööd. Tegemist on teise Euroopa Liidu ja Araabia Liiga välisministrite kohtumisega. Esimene kohtumine toimus 2008. aastal Maltal.