Paeti sõnul hindab Eesti kõrgelt Rahvusvahelise Holokausti Rakkerühma tööd ning võtab alates 2007. aastast sellest osa. Paeti sõnul on Eesti juudi kogukond nähtav ja aktiivne, nii avati möödunud aasta lõpul Juudi muuseum, mille ekspositsioon annab ülevaate juudi kogukonna ajaloost ja rollist Eestis alates 19. sajandist. Eesti valitsus on toetanud ka juudi kooli remonti ning 2007. aastal avati Tallinnas sünagoog.

Eesti juudi kogukond tähistas eelmisel aastal 20. aastapäeva. Juudi kogukond oli üks esimesi, mis 1988. aastal taastas neile juba 1925. aastal antud kultuuriautonoomia. 1925. aastal võeti Eestis vastu kultuuriautonoomia seadus, mille alusel kuulutati 6. juunil 1926 välja juudi kultuuriautonoomia, mis mujal Euroopas tol ajal veel puudus.

Paet avaldas Jeruusalemmas toimunud kohtumisel Iisraeli asepeaministri ja välisministri Avigdor Liebermaniga lootust, et hoolimata raskustest jätkavad Iisraeli ja Palestiina püüdlusi kahe riigi lahenduseni jõudmiseks, mis võimaldab oluliselt alandada pingeid Lähis-Ida piirkonnas laiemalt, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Paet ja Lieberman rõhutasid ka vajadust saavutada täielik avatus Iraani tuumaprogrammide osas, sest Iraani tuumaambitsioon on piirkonna peamisi pingeallikaid.

Nii Eesti kui Iisrael soovivad 2010. aastal liituda Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD). "Loodame allkirjastada liitumislepingu 2010. aasta mais ning saada täisliikmeks sama aasta sügisel," sõnas Paet.

Paet ja Lieberman kõnelesid ka Eesti-Iisraeli majanduskoostööst. Eesti välisminister märkis, et Iisrael on eestlastele ka huvipakkuv turismimaa. "Sel sügisel alustati Eestist tsarterlendude korraldamist Eilatisse ning see on osutunud reisijate hulgas populaarseks reisisihiks," lisas ta.