„Arvestades Läänemere regiooni suurust, on oluline kasutada maksimaalselt NATO partnerlusest tulenevaid võimalusi ja teha koostööd Põhja-Balti raamistikus,“ sõnas välisminister.

Paeti sõnul on märgiline ka see, et Rootsi uus välisminister tuli oma esimesel töönädalal Eestisse visiidile. „Ka see räägib Eesti ja Rootsi suhete erilisest tihedusest ja tähendusest,“ lisas ta.

Rääkides konfliktist Ukrainas märkis välisminister Paet, et üha enam sagenevad relvarahu rikkumised Ida-Ukrainas on äärmiselt problemaatilised. Lisaks väljendas Paet tõsist muret humanitaarolukorra pärast Ida-Ukrainas ning rõhutas, et Ukrainat on vaja abistada poliitiliste ja majanduslike reformide läbiviimisel.

Paet ja Wallström arutasid ka olukorda Süürias, Iraagis ja Lähis-Idas. Seoses Lähis-Ida rahuprotsessiga rõhutas välisminister Paet, et Eesti toetab kahe riigi lahendust. „Iisrael ja Palestiina peavad jõudma kokkuleppele julgeoleku tagamise, piiride ning teiste põhiküsimuste osas,“ selgitas välisminister.

Paeti sõnul peab rahvusvaheline kogukond tegema kõik, et tõkestada äärmusrühmituste rünnakud Iraagis ja Süürias.

Kahepoolsetest suhetest rääkides märkis välisminister Paet, et Eesti ja Rootsi on liitlased paljudes rahvusvahelise elu küsimustes. „Rootsi on lisaks Põhja-Balti ja Läänemeremaade nõukogu raames tehtavale koostööle meile oluline partner ka küberkoostöös ning hoiab kindlalt oma kohta Eesti kaubanduspartnerite tipus,“ lisas ta.

Paet tänas Wallströmi ka Rootsit väljendatud toetuse eest Estoni Kohveri vabastamiseks.