Kohtumistel osalenud Eesti välisministri Urmas Paeti sõnul on NATO-Vene ning Euroopa Liidu ja Venemaa tihe koostöö vajalik, kuid silmi ei saa kinni pigistada ka oluliste erimeelsuste ees, nagu suhtumine Gruusia territoriaalsesse terviklikkusse ning Transnistria küsimuse lahendamine.

„Samal ajal kui suhetes Venemaaga tuleb edasi minna praktiliste koostööküsimustega, tuleb jätkata ka vaieldamatute erimeelsuste käsitlemist. Nii ei saa taganeda Gruusia territoriaalse terviklikkuse põhimõttest, samuti nagu Vene vägede väljaviimise vajadusest Transnistriast,“ toonitas Paet.

Välisminister Urmas Paet tõstatas ELi-Vene välisministrite kohtumisel ka piirijärjekordade probleemi, mis vajab kiiret lahendamist. „Kümnete tundide pikkused ooteajad ELi ja Vene piiril ei ole aktsepteeritavad,“ ütles ta.

Ka räägiti kohtumistel Euroopa tavarelvastuskontrolli lepingust ja selle rakendamiseni jõudmisest. Tavarelvastuskontrolli leping on Euroopa relvastuskontrollis üks kolmest alusdokumendist 1999. aastal allkirjastatud Viini dokumendi ja Avatud Taeva lepingu kõrval.

Eesti ei ole lepingu osaline, kuid toetab NATO ühispositsiooni tavarelvastuskontrolli režiimi taastamiseks, et suurendada seeläbi Euroopa riikide julgeolekut.