Paeti sõnul on Narva ajaloos neil päevil traagiline tähtpäev. "On väga kurb, et täna 70 aasta eest hävitati pommitamise käigus enamik Narva vanalinna keskaegsetest ehitistest," ütles ta.

Vastates Narva elanike küsimustele, andis Paet ülevaate arengutest Ukrainas ning sealsete sündmuste mõjudest kogu Euroopa julgeolekule. "Selline agressioon suveräänse riigi vastu ning rahvusvahelise õiguse selge rikkumine ei ole vastuvõetav," lausus Paet.

Rääkides kodakondsusega seotud küsimustest, rõhutas Paet Eesti valitsuse kindlat soovi, et meil ei oleks ühtegi määratlemata kodakondsusega isikut. "Ärgitan kõiki Eesti alalisi elanikke, kel veel Eesti kodakondsust pole, seda taotlema. Kuid Venemaa on otsustanud selle saavutamise keerulisemaks teha andes määratlemata kodakondsusega isikutele võimaluse viisavabalt Venemaad külastada, samas kui Eesti kodanikel on vaja viisat. See vähendab paraku inimeste motivatsiooni," lisas ta.

Paet andis täna ka Narva lastekodule üle seni välisministeeriumile kuulunud väikebussi Mercedes-Benz Vito. Narva lastekodus on 32 last, kellest kõige noorem on viiekuune.

6.-7. märtsil osalesid välisminister Paeti kutsel Narvas Põhjamaade ja Balti riikide ning Visegradi grupi riikide kohtumisel Soome välisminister Erkki Tuomioja, Rootsi välisminister Carl Bildt, Taani välisminister Martin Lidegaard, Norra riigisekretär Hans Brattskar, Islandi välisminister Gunnar Bragi Sveinsson, Läti välisminister Edgars Rinkēvičs, Leedu asevälisminister Andrius Krivas, Poola välisminister Radosław Sikorski, Tšehhi asevälisminister Petr Drulák, Slovakkia välisminister Miroslav Lajčák ja Ungari välisminister János Martonyi.

Välisministrid arutasid kohtumisel olukorda Ukrainas ning võtsid vastu ka selleteemalise ühisavalduse. Samuti räägiti piirkonna energiajulgeolekust.