“Ansip alustas Sakala vägivaldse seadusvastase lammutamisega kahetsusväärselt õigusriigile pommi panemisega pealinna südames, näidates soovimatust kodanikuühiskonda ja Euroopa õigusruumi siseneda, õigustades JOKK-poliitika jätkumist,” kirjutab Paeliidu juht Rein Einasto.

“Reformistid teadsid kindlasti, kuidas lammutamine oli kavandatud, riigikogu saalis toimunud arutelus ju kaitsti tingimusteta „omanikku“ lammutusloa õigustühisusele vaatamata. Ei sekkunud ka justiitsminister, isegi pärast seda, kui peaminister oma isiklikku seisukohta väljendas, et temal on korralikust hoonest kahju,” meenutas Paeliidu juht.

“Kui kaua peab see nõukogude aegne moraal jätkuma, et omavahel räägime, kuidas mõtleme, aga avalikkuse ees, kuidas peab! Uues loodavas valitsuses peab ausus ja eetika suhtlemises omavahel ja valijatega saama elulaadiks nüüd ja kohe.

Sellise nõude peab saama koalitsioonilepingusse, tingimatu nõudega Sakala kuritegelik lugu sügavuti, kohtulikult Euroopa vaatlejate juuresolekul läbi uurida ja süüdlasi õiglaselt karistada,” arvab Einasto.

“Rebased lihapoti juurest eemaldada ja Teatriväljak vääriliselt rohelise pealinna südames kõrgkultuuri Vaimseks väljakuks kujundada,” teeb Paeliit ettepaneku.

“Reformierakond Ansipiga on teelahkmel. Kui ta ei taha alluda Keskerakonna provokatsioonile, tuleb tunnipealt kehtestada lammutuskeeld kuni kohtulike uurimistulemuste selgumiseni. Vastasel korral lastakse vanas JOKK-vaimus ultraliberaalse vabaduse kuritarvtamise kuristiku poole.”.