Testgrupi peaspetsina toodi Pädaste mõisaaeda, kus Rootsi trühvlikoerad nädal tagasi suure avastuse tegid, trühvleid leidma Läänemaalt perenaise Ande Arula Ranna rantšost pärit puhastverd kodustatud metssiga Irma, kirjutab Meie Maa.

Irma oli testijate teadlik valik, sest trühvlivärki jagavat ainult emased sead, kes arvavad, et see on isase sea suguhormoonide lõhn.

Ülima rahuloluga lõppenud päev Pädaste pargis kujunes Irmale kõvaks kündmiseks ja murukamara hekseldamiseks, ent Peeter Pihelile ja lehetöötajale notsu leitud maiuspaladest ei pajatanud.

Meie Maale rääkis Peeter Pihel, et testi näol oli tegemist algusest lõpuni naljaga pooleks ettevõtmisega, kuna tegelik elu näitavat, et metssiga, kes pole iial trühvlilõhna tundnud, sellega esmakordselt kohtudes ei hullu. “Oodata, et loom esimest korda trühvlilõhna peale emotsiooni üles näitab, on natuke liiga palju tahta. See on ikka treenimise küsimus,” lausus Pihel, lisades, et sama kehtib ka trühvli ja inimese puhul. “Kui pakkuda inimesele trühvliga maitsestatud toitu, ei pruugi see talle esmakordselt üldse meeldida või suupärane olla.”

Trühvlimaitsele kõige lähedasem, ent kordades tugevam on Piheli kirjeldusel rikkalik prantsuse kreemjas juust Brie, kui lasta sel toas paar tundi soojeneda. Lisaks lööb trühvli maitses välja röstitud pähklit.