"Mandaat, mille Ivari Padar sai ja mida ta viis aastat kenasti täitis, tuleb väärikalt lõpetada. Kord on selline, et kui üks liige lahkub, tuleb viivitamatult teine määrata. Kuna ma nimekirjas teine tema järel olin, on päris õiglane, et ma selle lõpuni viin," kommenteeris Saks.

Saks tõdes, et tema asendajaks määramine oli mõistlik, kuna ta on europarlamendis varem töötanud (Saks oli saadik aastatel 2006-2009). "Päris võõral tulla siia kaheks ja pooleks kuuks ja üritada sisse elada ja millestki aru saada oleks oluliselt keerulisem. Tulen kohta, mida tunnen, inimeste keskele keda tunnen," ütles ta.

Kuna asendussaadikuks olemise aeg on nii lühike, kinnitas Saks, et saab teha kaht tööd korraga ehk jätkata ka Balti Filmi- ja Meediakooli direktorina. "Formaalselt kestab töö 1. juulini, aga kuna istungid lõpetatakse selles koosseisus 17. aprillil, siis sisuliselt on see kaks nädalat," selgitas Saks. Ta lisas, pärast seda suunduvad saadikud tagasi koduriikidesse, sest algab valimiskampaania periood.

Saks möönis, et nii lühikese ajaga pole enam võimalik mingit sisulist algatust läbi viia. "Praegu on kokkuvõtete tegemise aeg - mis on ka ääretult põnev. Olen poole kõrvaga kogu aeg kuulanud, mis parlamendis toimub. Huvitav on saada pilt sellest, mida need vahepealsed viis aastat on endaga kaasa toonud. Minu jaoks on ääretult huvitav kogeda praegu kõike seda, mis toimub Ukraina ümber, sest olin ise parlamendis siis, kui algas Vene-Gruusia sõda," rääkis Saks.

Kas Saksal tekkis kiusatus ka ise veel kunagi europarlamenti pürgida? "Istun siin praegu ja mõtlen, et kas ma oleks tahtnud või kas oleks pidanud kandideerima. Ma arvan, et oskan sellele vastata kahe ja poole kuu pärast. Veel ei ole tekkinud kiusatust, sest mul on väga huvitav töö ülikoolis," sõnas ta.