“Kuni euro tulekuni ei ole võimalik alandada tulumaksu,” vahendab pressiesindaja Padari sõnu. “Lähiaastatel on võimalik defitsiidis riigieelarve koostamine, kuid me peame väga selgelt jälgima, et me ei ületaks Maastrichti kriteeriume, mis tähendab väga läbimõeldud eelarvepoliitikat.”

Padari sõnul võib Eesti kaaluda laenu võtmist, sest riiki lõpmatuseni õhukeseks viilida ei saa, kõiki reserve läbi lüüa ei tohi ja laenu osas meil ka Maastricht turjas ei ole.

Padar oli kindel, et praeguses töötuse kasvu olukorras, peab riik välja pakkuma mõistlikud lahendused, kuidas töölt vabanenuile pakkuda uusi võimalusi naasta tööturule. “Ma näen siin olulist rolli ühendatud tööturuametil ja töötukassal.”

“On iseloomulik, et läbi aegade on sotsiaaldemokraatidel tulnud olla valitsuses ikka keerulisematel aegadel. Eelminegi, aastast 1999, valitsus ju alustas tööd Aasia ja Vene kriisist tulnud surutises. Sõbrad, lubage mul öelda üht: toonased probleemid olid lapsemäng täna meie ees seisvate väljakutsetega,” rääkis Padar oma kõnes erakonnakaaslastele.

Padar keskendus täna ka erakonna põhiväärtuste: võrdsuse, õigluse ja solidaarsuse rõhutamisele. “Oleme olnud just need valitsusliidu poliitikud, kes on jälginud, et valitsuse otsused ei süvendaks ühiskonnas ebavõrdsust, et valitsuse poliitika vastaks üldisele õiglustundele ning et meil kõigil oleks varalisest seisusest sõltumatud võrdsed võimalused eneseteostuseks, nii nagu meie erakond on alati öelnud — inimene ennekõike.”

“Sotsiaaldemokraatliku Erakonna eesmärk täna, homme ja tulevikus peab olema turvalise, tasakaaluka ja oma võimalusi selgelt hindava ühiskonna loomine,” ütles Padar. “Üle ega ümber ei saa siin mõistlikust majandusest — töö on ikkagi see, mille kaudu luuakse väärtusi. Et seda tööd ja leiba oleks, et lapsed kasvaksid peredes ja vanainimene tunneks ennast väärikana ja seda kõike sõltumata rahvusest, rassist või usust, tuleb teha tuleviku suunas konkreetseid samme.”