Sotsiaaldemokraatide rahandusministri kandidaat Padar tuletas meelde, et on korra juba europarlamendi saadikukohast loobunud ning teeb seda uuesti, kui vaja.

"Euroopa Parlamendi saadikust on loodud kuvand kui kuldmündid silmades ja sajalised varba vahel ringikargavast tegelinskist, kes oma sooja ahju pealt kunagi maha ei roni. Euroopa Parlamendis on küllalt tavaline, et kui saadiku erakonnad lähevad riiki valitsema, siis siinsed saadikud vahetavad oma töökoha Brüsselis kodumaa pealinna vastu," rääkis kaks korda ministriametit pidanud Padar.

"Endise sotsiaaldemokraatliku erakonna esimehe ja praeguse volikogu esimehena olen loomulikult huvitatud oma erakonna võimalikust heast valimistulemusest. Sotsiaaldemokraatide valimisedu nimel näen ka isiklikult tublisti vaeva," kirjutab varem nii põllumajandus- kui rahandusministrina töötanud Padar.

"Minu jutt on üks ja selge: hea tulemuse saavutamisel ja sotsiaaldemokraatide valitsuskoalitsiooni minemisel olen nõus Euroopa Parlamendist ära tulema ja Eesti asja ajama," kinnitab Padar. "Kuulun nimelt sotsiaaldemokraatliku erakonna ministrikandidaatide rivisse. Olgu öeldud, et olen korra juba europarlamendi saadikukohast loobunud ning oskan teha seda ka uuesti, kui vaja."

Kui sotsiaaldemokraadid valimiste järel valitsuskoalitsiooni ei lähe, siis jään europarlamendi liikmeks edasi ja minu asemel tulevad riigikogusse Kagu-Eestist valitud tublid, edumeelsed kohapealt pärit poliitikud, rääkis Padar.

"Ütleksin kõikvõimalikele halisejatele, et suhtumine, et ei see Euroopa Parlamendi saadik kuhugi tule, on õigupoolest kummaline ja solvav," lisas Padar.