“See, mis puudutab 3,4-miljardilist kärbet, on meie erakonna põhimõtteliselt toetuse saanud, aga ka siin näeme võimalust, et menetluse käigus viia sisse täiendavaid ettepanekuid. Mis puudutab täiendavaid eelarve parandusi, saavutamaks kuue miljardi kroonist eelarve positsiooni muutust, on märksa raskemate poliitiliste kompromisside küsimus. Kindlasti ei saa sotsid toetada seda, et täiendavat auku kaetakse ainult käibemaksu tõusuga. Meiepoolne ettepanek on eelarve parandamiseks tõsta tulumaksu,” ütles Padar SDE pressiesindaja teatel.

Padar avaldas lootust, et sotside poolt välja pakutav seaduse parandus, mis tõstaks tulumaksu ning välistaks käibemaksu tõusu, leiab Riigikogus ka 51-häälse opositsiooni toetuse.

Padar toonitas, et kolme protsendilise tulumaksu tõusuga saab taastada õppelaenude ja õppetoetustega seotud summad ning matusetoetuste maksmiseks vajaliku raha. “Sama kindlalt on vaja taastada siseriiklikud põllumajandustoetused ja suurendada toimetulekutoetusteks ette nähtud vahendeid. See lubab säilitada kiirabi ja sisejulgeoleku majanduskulud, mis tagavad tuletõrjujate ja kiirabi kohale jõudmise sündmuskohale ka pärast teise lisaeelarve kinnitamist,” loetles Padar.

Endise rahandusministri hinnangul ei saa lubada, et majanduskriisist tullakse läbi ja välja kõige väetimate arvelt. “Uue valitsusliidu läbirääkimistelt kostunud kava tõsta käibemaksu 2% tähendab kõigile lõpptarbijatele täiendavat kulu. See paneb erilise löögi alla lastega pered, vanurid ja haiged ning puuetega inimesed. Samuti on sotsiaaldemokraatidele vastuvõetamatu, et töösuhete paindlikuks tegemine tähendab ainult töötajate kõigi õiguste kaotamist,” nentis Padar.