Liiklus seisab hetkel endiselt Tallinn-Narva maanteel Padaorust Rannuni. Teesulus on hulk sõiduautosid, mõned reisibussid ja veoautod. Esialgsetel andmetel võib öö jooksul lumevangi jäänud olla umbes paarsada inimest, kes evakueeritakse Viru-Nigula spordihoonesse, teatas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Teeolud on eile pärastlõunal alanud lumetormi tõttu praegu ülirasked kogu Virumaal, kõrvalteed on suuremas osas läbimatud. Lumevangi jäävate inimesteni jõudmine võib seetõttu aega võtta mitu tundi. Seetõttu palume inimestel jääda kodudesse ja oodata teeolude normaliseerumist.

Tõsise ohu korral inimeste elule ja tervisele, tuleb helistada hädaabinumbril 112. Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510. Elektrikatkestustest tuleb teatada, kas helistades või saata SMS sõnum Eesti Energia rikketelefonil 1343.

Ida-Eesti päästekeskuses on kogunenud staabimeeskond lumetormist tingitud erakorralise päästesündmuse lahendamiseks, kus osalevad ka Ida politseiprefektuuri ja Ida regionaalse maanteeameti esindajad.

Virumaa päästjad aitasid öö jooksul lumest välja hulgaliselt sõiduautosid, reisibusse ja eemaldasid sõiduteedele kukkunud puid.