"See kampaania algas atentaadikatsega, mille eesmärk oli tekitada segadust ja siduda meie peajõud,“ lausus Pettai, viidates erakonna esimehe Edgar Savisaare idarahaskandaalile.

"Tuleb tunnistada, et oli ka ajutist edu," sõnas ta ja viitas sotside lahkumisele Tallinna linnavõimu juurest. Ent edu oli Pettai sõnul väike, kuna teistes omavalitsustes jäid koalitsioonid püsima.

"Tekkis ka teatav segadus meie enda väeosade hulgas, kuid sellest saadi kiiresti üle ja me oleme algsed positsioonid taastanud," tunnistas ta.

Sisuliselt valimiskamaaniast rääkides ütles Pettai, et Keskerakonna põhilised valijad on need inimesed, kes pole Eestis valitseva olukorraga rahul. "Meie eesmärk on saada need inimesed enda poole," lausus ta.

Erakonna põhilised sõnumid valijale on: aitab tööpuudusest, aitab hinnatõusust, aitab madalatest pensionitest ja aitab maaelu suretamisest.

Paavo Pettai hinnangul on kõige olulisem kandidaatide kohtumine potentsiaalsete valijatega ning ta soovitas keskerakondlastel oma peredele ja lähedastele selgeks teha, et kuni valimisteni ei saa nad seetõttu väga palju koos olla.

Pettai tõi näite, et Bill Clinton oli ühe kampaania jooksul kätelnud 10 000 inimest. Tema sõnul võiks iga kandidaat kampaania ajal läbi kulutada vähemalt ühe paari kingi.