“Seoses sellega, et Delfi uudiste keskkonnas ilmus teade, et mina, Paavo Pettai kuulun Keskerakonda ja toetasin erakonda eelmisel aastal 2000 krooniga, teatan, et ma ei kuulu Keskerakonda ja ei ole seda ka 2000 krooniga toetanud,” on kirjas Delfile saadetud teates.

“Keskerakonda kuulub küll Paavo Pettai, aga see on ei ole mina,” on teates kirjas. Ligi kaks korda vanema nimekaimuga segamini ajamine on Pettaile enda sõnutsi põhjustanud väga palju segadusi.

Keskerakonna liige, 60-aastane Paavo Pettai sattus 2004. aastal altkäemaksuskandaali pärast politsei huviorbiiti.

Reklaamiagentuuri Idea projektijuht Paavo Pettai (38) on aga samas olnud Keskerakonna valija. Nii väitis ta aastal 1999. aastal Eesti Ekspressile antud intervjuus.

Just Pettai surus ajalehe andmeil Keskerakonna liidri ühe reklaamfoto tarbeks tagasi poksikinnastesse ning soovitas tal kaalust alla võtta.

Viimaste valimiste aegu laineid löönud K-kohukese reklaam on samuti pärit Ideast. Pettai on eitanud seost Keskerakonnaga väites, et reklaami tellis AS Kohuke.

Tallinna linnakohtus tuleb 22. veebruaril arutamisele väärteoasi AS-i Idea AD, Media Planning Group Eesti OÜ, Mark Eikneri ja Paavo Pettai suhtes.

Politsei süüdistab neid eksimises kohaliku omavalitsuse valimiste seaduse sätte suhtes, mis käsitleb vastutust poliitilise välireklaami avalikustamisele kehtestatud piirangute rikkumise eest.

Tarbijakaitseamet on K-kohukese reklaami tootmise ja avalikustamise eest AS-i Idea AD juba karistanud 25 000 krooni suuruse trahviga.

Riigiprokuratuur alustas detsembris kriminaalmenetlust, kontrollimaks, kas K-kohukese reklaami näol võttis Keskerakond vastu varjatud annetuse.

Vabariigi valimiskomisjon on leidnud, et poliitilise välireklaami keelu ajal reklaamiti K-kohukesi nii, et see oli ühemõtteliselt seostatav valimistel kandideerinud Keskerakonnaga.