„Ühelt poolt võiks küll olla hästi sotsiaalne ja kõigil veelkord palka vähendada, ent siis tekib olukord, kus politseil ja piirivalvel astmepalk ei vähene, päästjatel väheneks. Pigem on mõistlikum struktuuri korrastamine ja masu ajale vastavaks tegemine, loomulikult osa inimesi võib kaotada töö selle käigus,” ütles Pomerants intervjuus Eesti Päevalehele.

Pomerants usub, et järgmisel aastal abi kehvemaks ei jää, kuid soovitab siiski suitsuandurid lakke panna, vara kindlustada ja uksed lukus hoida.

Kui päästeameti juhtkond ja siseministeerium otsustavad tõesti 90 päästetöötaja koondamise kasuks, annab see esmajärjekorras tunda suuremates keskustes, väidab Tapa päästekomando usaldusisik ning siseministeeriumiga volitatud läbirääkija Rainer Asuküla.

„Kõige rohkem saavad kannatada suuremate linnade ja maakonnakeskuste komandod, sest maapiirkondades on komandode komplekteeritus viidud niigi miinimumini,” rääkis Asuküla.

„Selleks, et inimest põlevast hoonest välja tuua, on vaja minimaalselt kolme inimest, mina kardan küll, et koosseisud jäävad veel väiksemaks.”