"Ei ole saladus, et Eesti riigitöötajate töötasu on väike. Samuti ei ole saladus Eesti tervishoiusüsteemi alarahastatus. Täna ei näe meditsiinitöötajad oma nõudmistele ja vajadusetele tähelepanu juhtimiseks ning enese kuuldavaks ja nähtavaks tegemiseks muud võimalust, kui eestis harvakasutatavat äärmuslikemat seaduslikku moodust – streigiõigust," seisab Eesti päästeala töötajate ametiühingu toetusavalduses.

"Tervishoiutöötajate sõnum ja nõudmised on meie kõigi ehk siis Eesti riigi jätkusuutliku eksistentsi tagamiseks väga olulised! Nende nõudmised on lihtsad, kuid samas ka keerulised – pidurdada meedikute väljarännet, suurendada töötasu, koostada õiglasem kollektiivleping."

"Raske on läbi rääkida partneriga, kes sind kuulata ei taha! Raske on töötada riigi heaks, mis sinu tööd ei väärtusta! See on meile, päästetöötajatele, tuttav tunne. Midagi tuleb ette võtta!" teatavad päästetöötajad.

"Töötajate puudus ja häbiväärselt väike töötasu on põhilised märksõnad, mis ühendavad Eesti elanikke otseselt aitavaid riigiteenistujaid. Kahjuks ei saa päästetöötajad meedikutega toetusstreigi näol ühineda, sest streigiõigus päästetöötajatel endiselt puudub. Uus avaliku teenistuse seadus andis küll lootust, kuid IRLi ettepanekul võeti see punkt sealt maha. Kas selline riik on ikka jätkusuutlik, mis ei hooli oma pääste- ja meditsiinitöötajatest?" küsivad päästeala töötajad.