Kohe pärast Solarise keskuse avamist sai seni põhiliselt meelelahutusüritusi teenindanud turvafirma Meeskond oma tuleristsed suurkeskusest inimeste evakueerimisel. Hoone tühjendamist korraldas päästetööde juht, teostasid turvatöötajad.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja ütles, et päästekeskuse hinnangul toimus evakueerimine kiiresti ja normaalselt. „Korraldusi anti rahulikult ja evakuatsioon viidi läbi õnnestunult. Paanika ärahoidmiseks tulebki tegutseda rahulikult ja kõike tehti nii, nagu peab. Evakueerimisel on ju oma reeglid," sõnas Randoja, kelle sõnul peabki suurhoone evakueerimine nii käima.

Eesti Turvaettevõtete Liidu tegevjuht Kaupo Kuusiku sõnul ei mängi rolli, et liitu mitte kuuluv Meeskond varem kaubanduskeskust turvanud ei ole. „Eks kogemus tulebki läbi konkreetsete tööde. Näiteks Lauluväljakul kontserdi evakuatsiooni korraldamine on kindlasti keerulisem, kui seda teha hoones, kus on viidad ja uksed ja inimeste suunamine on lihtsam,“ arvas Kuusik.

„Ilmselt on Eestis kaubanduskeskuse turvamiseks paremaid firmasid, aga see ei tähenda, nagu poleks Meeskond pädev,“ kinnitas Kuusik.

Ka Meeskonna enda hinnangul saadi eile hästi hakkama. "Hinnang on see, et kõik läks hästi. Kiiret tööd näitas see, et juba pooleteise tunni pärast saadi maja taas avada. Ka päästeamet tunnustas meid kiire ja hästi tehtud evakuatsiooni eest," ütles OÜ Meeskond juht Eigo Sõster.

Sõsteri sõnul oli Solarise keskus avamise perioodi tõttu turvatud täiendavate jõududega. Turvatöötajate arv on ajutiselt kahekordistatud. Tema sõnul on Solarises töötamiseks terve aasta jooksul valmistutud ja plaanid põhjalikult läbi töötatud.

Sõster ei nõustu, nagu oleks Meeskond kogenematu turvafirma. "Meil on kogemust üle kümne aasta, oleme turvanud massiüritusi nagu Madonna ja Metallica kontserdid, seega meil on evakuatsiooniplaane ka keerulisemateks puhkudeks."