Siseministeeriumi 2010. aasta eelarves nähakse päästeametile ette personalikulude vähendamist 22,8 miljoni krooni võrra. Võimalikud lahendused personalikulude kokkuhoiuks on teenistujate sissetuleku vähendamine viis protsenti või ligi 110 päästja koondamine. Viimasele versioonile rõhub päästeameti juhtkond, kelle arvates ei suuda organisatsioon olla oma töötajate viieprotsendilise sissetuleku vähenemisega jätkusuutlik, teatas päästeteenistujate ametiühing.

Päästeteenistujate ametiühing on esitanud päästeametile kompromissettepaneku, kus endise 24h tööl 72h vaba töögraafiku taaskehtestamise korral oleks valvetöötajad nõus 2010. aastal võtma kuni 96 tunni ulatuses välja palgata puhkust. Administratsiooni kaasatulekuga annaks antud lahendus 2010. aastaks vajaliku kokkuhoiu ning sellisel juhul ei oleks vajadust teenistujaid koondada. Samas kompenseeriks 24-tunnised valvekorrad madalamal palgaastmel olevate valvetöötajate palgata puhkuse väiksema töölkäimise kuluga.

Pingelises eelarve koostamise olukorras survestab päästeamet ennekõike ööpäevaringsel valvetööl töötavaid päästjaid töökoormuse kasvuga. Päästeameti ettepanekul on päästjatel võimalus saada tagasi 24-tunniste valvekordadega graafik, kui 24-tunnisest valvekorrast tasustatakse 21 tundi, see aga päästjatele ei sobi.

2008. aasta alguses tõsteti päästeametnike ja päästjate töötasusid 36 - 42 protsenti, mis viis lihtsa päästja miinimumpalga 7500 kroonini.  2009. aasta juulist vähendati päästeameti personalikulusid. Täna teenib päästja minimaalselt 6900 krooni.