Siseminister ja ROTAL allkirjastasid politseiametnike ning päästeteenistujate töötingimuste kollektiivlepingu aastaks 2011.

“Kokkuleppe alusel säilitame päästjatele senise sissetuleku ning kõik valves oldud töötunnid tasustatakse ühetaoliselt. Kokkulepe saavutasime ka töövahetuse osas — selleks on 24 tundi, millele lisandub päästjatel 6 — 7 vaba vahetust,“ ütles siseminister Marko Pomerants. „Samas on sündmusele reageerimisaeg endiselt 1 minut“, kinnitas Pomerants. „See kokkulepe võimaldab järgmisel aastal tööd planeerida nii, et koondamisi päästjate hulgas läbi viia ei tule,” lisas ta.

Leping kehtestab summeeritud tööaja alusel töötavate päästekeskuste päästeteenistujate töövahetuse kestuseks 24 tundi ja päästeameti demineerimiskeskuse summeeritud tööaja alusel töötavate päästeteenistujate töövahetuste kestuseks 12 tundi ja 24 tundi.

Kollektiivlepinguga kehtestati politseinike ja päästjate palgaastmele vastavad minimaalsed kuupalgamäärad aastaks 2011. Selleks on 40-tunnise töönädala puhul minimaalne kuupalgamäär politseiametnikul 529,19 eurot, I grupi komando päästjal 440,99 eurot, II grupi komando päästjal 529,19 eurot ja III grupi komando päästjal 587,99 eurot. Politseiametnike ning päästeteenistujate ametipalgale lisanduvad öötöö ja riigipühal tehtava töö tasud.

Täna sõlmitud kollektiivleping on palgamäärade raamkokkulepe, mis ei välista soodsamate tingimuste kokku leppimist asutuste kollektiivlepingutes ning politseiametnike ja päästeteenistujate teenistussuhte aluseks olevates aktides.

Osapoolte vahel sõlmitud kokkuleppe alusel osalevad politseiametnike ja päästeteenistujate palgapoliitika väljatöötamise protsessis edaspidi ka Riigi- ja Omavalitsuste Töötajate Ametiühingute Liidu esindajad.

Kollektiivleping kehtib 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini 2011.