Eesti meteoroloogia- ja hüdroloogia instituut (EMHI) andmetel on lähematel ööpäevadel oodata tugevat äikesetormi ja paduvihma, mis võib tekitada tõrkeid tavapärases elukorralduses.

Kindlasti tuleks lahkuda metsast, et mitte ette jääda langevatele puudele, manitseb päästeamet meediale edastatud hoiatuses. Väljas viibides ei soovitata varjuda nõrga konstruktsiooniga rajatistesse (kasvuhoone, bussipaviljon) vaid püüda leida peavarju kindlates majades. Mitmekorruselistes eramajades tuleks olla esimesel korrusel. Kindlasti tuleks eemale hoida purunenud elektriliinidest.

Seoses jätkuva vihmasajuga soovitab päästeamet jälgida ka veetaseme tõusu keldrikorrustel ning veenduda, et veega ei puutuks kokku elektrijuhtmed, pistikupesad ega elektrivõrku ühendatud kodumasinad.

Inimvigastustest ning otsest ohtu kujutavatest või normaalset elutegevust takistavatest purustustest peaks teavitama häirekeskust hädaabinumbril 112.

Kui mahalangenud puud või muu risu kellegi elu ei ohusta, ega takista näiteks ka turvalist liiklust, siis sellisel juhul anda sellest teada kohalikule omavalitsusele. Tallinna, Viimsi ja Maardu elanike teateid võtab vastu abitelefon 1345.

Nii liigveest keldrikorrustel, kui muudest olmeprobleemidest kohalikule omavalitsusele teatamine, hoiab ära häirekeskuse telefoniliinide ummistumise. Nii on hädaabinumber 112 vaba eluliselt tähtsa abi vajajatele.

Mahalangenud puude tõttu tekkivate teesulgude korral tuleks abivajajatel arvestada, et operatiivteenistused ei pruugi jõuda sündmuspaikadesse tavapärase kiirusega.

Kõikidel majapidamistel, mille joogivee saamine sõltub elektrist, soovitatakse varuda vajalikus koguses joogivett. Ka on soovitav kindlustada alternatiivsete valgusallikate olemasolu (taskulambid, küünlad) laadida mobiiltelefonide akud ning hoida käepärast patareidel töötav raadio.