Arusaamatuks jääb ministri ja päästeameti juhtkonna sorimine päästjate rahakotis. Kui päästjad on nõus koondamiste vältimiseks oma palka vähendama, siis ei tohiks see juhtide asi olla, seisab ametiühingu avalduses.

Ametiühingu kinnitusel soovitakse kokkuhoid läbi viia just reapäästjate arvel ja mitte halvendada kontoritöötajate tingimusi.

“Ministri väide, et läbirääkimistel keskendutakse kahele eraldi teemale, on vale. Esiteks soovib minister koondada 110 teenistujat, teiseks panna päästjad 24-tunnise töökorraldusega rohkem tööl käima.

Päästeameti juhtkonna ja ministeeriumi väljapakutud ulmeline plaan näeb ette päästjatele 24-tunnisest valvekorrast 2 tundi tasuta tööd. Kahjuks ei laiene see plaan millegi pärast ei päästeameti, siseministeeriumi ega teiste riigiasutuste 8h tööl käiva ametkonnale. Oleme siis kõik solidaarsed- ametnik kelle tööpäev on 8 h pikkune, saaks ka palka näiteks 6h eest.

Suitsuandur ega ka siseminister ei ole hingamisaparaadiga ühtegi suitsust teadvuse kaotanud inimest majast välja toonud ega kedagi liiklusõnnetusel erivahenditega autovrakist välja aidanud. Lisaks ei tee suitsuandur muid päästetöid,” seisab avalduses.