Siseministeeriumi pressiesindaja ütles Delfile, et Reinberg sõnul lükkab ta streigi edasi kuni lõpliku selguse saabumiseni.

Otsuse, kas alustada näljastreiki või mitte, langetab mees esmaspäevaks. Reinberg kohtus täna siseminister Marko Pomerantsiga, kellega tehti alljärgnev ühisavaldus.

24 tundi hiljem

Päästetöötajate eelarve probleemidele pole praeguseks veel konkreetset lahendust selgunud. Samas ei ole tänase seisuga ka mingeid lõplikke otsuseid tehtud.

Praeguses olukorras on kõige parem lahendus anda riigikogulastele aega leidmaks ühist arusaama ja võimalusi eelarve eelnõus planeeritud kulude osas muudatuste tegemiseks.

Marko Pomerants ütles: “Mul on hea meel, et Andreas Reinberg on mõistlik ja tunnetab ka lahenduste otsijate emotsioone ning oleme ühel meelel selles osas, et meeleavaldamine vajalikku raha lähemale ei too.

Lahendus peab tulema teineteisemõistmises, mitte näiteks tänavatel kõnekoosolekuid pidades.

Andreas Reinberg ütles: “Minu kontaktisikutelt riigikogus saadud informatsiooni põhjal ja samuti ministri ning teiste lahendusi leida püüdvate inimeste jõupingutusi nähes pean mõistlikuks pöörduda tagasi harjumuspärase töö juurde.”

“Selline mõtteviis oleks abiks kõikide päästetöötajate puhul, kuna tegelikult ollakse ju huvitatud positiivsetest muudatustest. Selguse toob esmaspäev,” ütles Pomerants.