Nii paluti omavalitsustel kaardistada oma territooriumil võimalikud üleujutuspiirkonnad, samuti kutsuda kokku ka kriisikomisjonid, et välja selgitada, kui suur oht võib tekkida inimeste elule ja tervisele ning avalike teenuste kättesaadavusele. Veel soovitasid päästjad pöörata tähelepanu sulavee parema äravoolu tagamisele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Põhja-Eesti päästekeskuse koordinatsiooniteenistuse juhi Marek Danilsoni sõnul on põhjus sellise kirja saatmiseks möödunud aasta ohtrad üleujutused. „Tahame inimestele varem meelde tuletada, et nad oleksid valmis ja oskaksid reageerida,” sõnas ta.

Harjumaal on Danilsoni sõnul probleemsed kohad näiteks Rae vallas asuv Peetri küla, samuti oli mullu üle ujutatud Harku vallas asuv Türisalu küla. „Ohus on ka sellised piirkonnad, kus drenaaž pole valmis suures mahus vett vastu võtma,” märkis Danilson. Tallinna linnas võivad tema sõnul ennekõike probleeme tekitada just sellised piirkonnad, näiteks mitmel korral vee all olnud Tuukri tänava piirkond.

Kuigi eile pööras ilm soojemaks, on Danilsoni sõnul raske öelda, millal üleujutused elanikke kimbutama hakkavad. „Kõige hullem on siis, kui soojenemisega kaasneb ka tugev vihm. Kui saab läbi vihmata ning lumi sulab rahulikus tempos, siis loodame, et suuremaid probleeme ei teki,” rääkis ta.