"Mul on selline tunne, et tekitatakse kuvandit, et sisejulgeolekus ei ole kõik korras ja sinna tuleb tuua erasektorist targad mehed, kes teevad selle korda nagu Estonian Airi või ükskõik mille," ütles Timberg tänasel siseministeeriumi aastat kokku võtval pressikonverentsil.

"Ma arvan, et me alahindame enda kaadrit, keda me oleme õpetanud Eesti Vabariigis. Ma olen meie haridussüsteemi ülesehitamises osalenud. Meie eesmärk oli luua politsei-, piirivalve- ja päästeohvitseride koolkond, kes on ette valmistatud ja täidetud eriteadmistega ning võimelised liikuma karjäärisüsteemis ülesse kuni juhtideni," põhjendas Timberg ning lisas, et tema arvates peakski vastava valdkonna juhid olema selle ala spetsialistid.

Uute peadirektorite valijatele pani aga Timberg südamele, et nad ei arvestaks ainult äriliste saavutustega, vaid ka organisatsiooni tunnustavate saavutustega.

Siseministeerium kuulutas reedel välja konkursi päästeameti ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohtade täitmiseks. Konkursi lõpptähtaeg on 31. jaanuar.

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul kohandati politsei- ja piirivalveameti peadirektorile esitatavaid nõudeid ning seega laiendati ka sobivate kandidaatide ringi.

Kui seni said peadirektori kohale kandideerida vaid tippjuhid teistest riigiasutustest, siis aasta algul jõustunud seadusemuudatuste järgi on kandideerima oodatud ka võimekad juhid era- ja mittetulundussektorist.

Raivo Küüt, kes praegu on veel politsei- ja piirivalveameti peadirektor, esitas tagasiastumisavalduse alates märtsist seoses taatlemata kiirusekaameratega kiirusemõõtmise skandaaliga Ida-Virumaal.

Päästeameti peadirektor Kalev Timbergi ametiaeg lõppeb veebruari lõpus.