Koort lausus, et kui vaadata valitsuse ja tööandjate seisukohta, et avaliku sektori kulutused ei tohi kasvada, siis eimillestki ei saa midagi teha. Ta lisas, et Eesti on pidanud üsna tühja koha pealt kiiresti üles ehitama mitu asutust, nagu moodsa politsei ja päästeameti, mis niikuinii suurendab kulusid võrreldes olemasoleva masinavärgi käimashoidmisega.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tamsalu omakorda lausus, et tihti nähakse lahendusena nn valgekraede koondamist ja komandodes olevate meeste juurdepalkamist. Ent valgekraedeks loetakse tihti ka näiteks koolitajaid, operatiivkorrapidajaid, komandopealikke ja ennetustööga tegelejaid. "Neid kõiki liigitame me paraku valgekraedeks, ent kõik nad on vajalikud," lausus Tamsalu.

Koort lisas, et vaja on ka inimesi, kes taotlevad näiteks investeeringute jaoks raha. Kuna siseministeeriumi investeeringute rida on olnud mitu aastat järjest null, siis tuleb varustust hankida mujalt, näiteks Euroopa Liidu toel, millest on olnud palju abi. Ent ka selleks on vaja inimesi palgal hoida.