Möödunud aasta viimasel päeval juhtus varahommikul päästeameti autoga raske avarii, kui liiklusõnnetusele reageerides sõitis päästesõiduk teelt välja. Avariis said viga kõik neli kabiinis olnud päästjat ning nad toimetati haiglasse. Peale selle sai raskelt viga ka auto.

Taastamise maksumus ületab väidetavalt kuni 60 protsenti uue auto hinnast, seetõttu ei pea päästeamet mõistlikuks avariilist autot taastada. “Ka üldise kindlustuspraktika kohaselt ei taastata selliste kahjustustega sõidukeid vaid soetatakse uus auto. Uue põhiauto Scania maksumus on 440 000 eurot,” seisab päästeameti peadirektor Kuno Tammearu kirjas.

Lisaks päästeauto ostmisele küsib päästeamet raha paakkonteineri taastamiseks, mis sai viga transportimise käigus. “Konteiner aitab hoida päästesündmusel katkematut veevarustust ja on seega oluline komponent päästesündmuste kiireks lahendamiseks. Paakkonteineri taastamise maksumus on 98 000 eurot,” seisab kirjas.

Kuna auto ja konteiner osteti Euroopa Liidu raha abil, tuleb vara ELi tingimuste tõttu esimesel võimalusel taastada või asendada.