Laeval raamatupidajana töötanud Same sõnul viskas tugev raputus ta autoteki kohal olnud kajutis voodist põrandale, vahendab YLE Uutiset.

Kohe pärast seda lahkus Siiri kajutist. Liikumine koridoris ja treppidel oli raske, sest laev hakkas juba kreeni vajuma. Kõige ülemisel tekil sattus ta tugevasse veekeerisesse. "Nagu oleksin olnud pesumasinas," rääkis Same. "Sain sellest keerisest palju põrutusi ja luumurde, kaotasin ka seljas olnud päästevesti. Pärast seda tuli suur laine ja viis mind merele," meenutas Siiri Same. Ta vajus vee alla paar-kolm korda.

"Ühel hetkel meenus mulle kodus olev kuueaastane poeg. Sain jõudu juurde. Vastu ujus päästeparvi, haarasin ühest kinni. Pinnal püsisin parvel olnud mehe abil. Ja jälle viskas laine mind parve sisse. Viimane hädarakett juhtis päästekopteri meie kohale. Olime päästetud," ütles Siiri Same, kes kiidab oma toonast head vormi. Ta tegeles maratonijooksu ja sukeldumisega.

Merel töötas ta veel pool aastat pärast paranemist. Nüüd on Same Tallinna Tehnikakõrgkoolis turundusjuht. "Ma ei unusta kunagi Estonia õnnetust. Kaotasin sadu sõpru ja tuttavaid. Olen endaga kokku leppinud, et pean elama koos selle õnnetusega," ütles viimaste hulgas päästetud Siiri Same.