Oviir kirjutas oma vastuses Edgar Savisaare ettepanekule müüa mõnes Tallinna apteegis odavaid importravimeid, et kohaliku omavalitsuse territooriumil erireeglite kehtestamine toob kaasa ebavõrdsuse, teatas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja.

Minister teavitas linnapead ka sellest, et sotsiaalministeerium tegeleb tõsiselt ravimite hinnapoliitika väljatöötamisega, tagamaks inimestele ravimite kättesaadavust.

Oviiri sõnul on Ida-Euroopa tootjad juba mitu Savisaare kirjas nimetatud preparaati Eestis registreerinud ning mõnda valmistatakse Eesti apteekides kohapeal.

Mitut preparaati, näiteks palderjani, ei pea märtsis vastu võetud määruse kohaselt enam üldse ravimiametis registreerima, teatas pressiesindaja.

Oviir lisas, et samas võib kontrollimata kvaliteediga odava koopiaravimi maale lubamine viia kvaliteetsete ravimite kadumisele turult, mis ei ole Eesti patsientide huvides.

Sotsiaalminister tänas Tallinna linnavalitsust ettepaneku eest sätestada ravimiseaduses võimalus registreerimata ravimite impordiks arstide erialaühenduse taotluse alusel. Selle ettepanekuga arvestab ministeerium uue ravimiseaduse eelnõu väljatöötamisel.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar saatis apteekrite toetusel sotsiaalminister Siiri Oviirile ja ravimiametile pöördumise ettepanekuga lubada tuua mõnda Tallinna apteeki müügile odavaid ravimeid.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Toomas Vilosius on öelnud, et ravimite kvaliteedinõuetest ei tohi taganeda, kuid Savisaare odavate ravimite müügiidee Tallinnas just selle kaasa tookski.