“Meediasse jõuab jupphaaval infot erinevate erakondade juhtivliikmete omavaheliste kohtumiste üle, mis annab märku, et ühiskandidaadi leidmine on siiski veel võimalik, kuid väga raske” ütles Loone. “Välja käidud presidendikandidaadid on kõik kahtlemata tublid inimesed, kuid minu arvates suudaks hetkel esitatud kandidaatidest olla ühendaja vaid Mailis Reps. Oma viimaste aastate karjääris on erakondadeülest ning kogu Eestit esindavat tööd teinud muidugi ka Siim Kallas, kuid ühisosa leidmine kõigi parlamendierakondadega läheks lihtsamini Repsil. Ja eelkõige sellepärast, et ta on Eesti inimestele lähemal.”

Loone rõhutas, et tagasiside Repsi poolt külastatud kohalikest omavalitsustest on väga positiivne. “Inimesed kohtadel väljendavad oma toetust Mailis Repsile ning peavad tema presidendiprogrammis kirjutatud mõtteid Eesti jaoks vajalikuks. Selge on see, et rahvas ootab muutust ning inimkesksemat lähenemist, mida parlamendiopositsiooni kandidaat kahtlemata pakuks.”

“Mailis Repsi suurimaks tugevuseks on see, et ta on kõige vähem konfliktne kandidaat, kellega on ühisosa võimalik leida kõigil erakondadel. Kodanikuühiskonna tugevdamine, Eesti ühiskonna ühtsuse suurendamine, selged seisukohad sisepoliitikas — see peaks olema kõigi erakondade jaoks presidendikandidaadi osas peamine,” rõhutas Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone.