Eelmise aasta 20. aprillil kirjeldas Oudekki Loone kohtus mainitud vahejuhtumit järgmiselt: "Läksin Tallinna ülikooli kolmanda korruse kohvikusse. Seal istusid prokurör Lea Pähkel ja Rein Veidemann, kes valjuhäälselt vestlesid. Osutus, et Pähkel värbas Rein Veidemanni kohtusse eksperdiks, teemal “mis on kirjandus” ja “milline on kirjanduse kohustus vastata ühiskondlikule moraalile” kaasuses Kaur Kenderi “Untitled 12”. Kas Eestis siis käivadki asjad niimoodi (avalik kohvik, kohus määrab, mis on kirjandus, inimeste tagarääkimine, jne)?"

Täna lisas Loone, et terve stseen oli tema jaoks ennekuulmatu ja hämmastav. "Prokurör Lea Pähkel oli avalikus kohas ja värbas valjuhäälselt endale tunnistajat (tegi mitu korda ettepaneku tulla kohtusse eksperttunnistajaks - härra Veidemann ütles sellest igal korral ära)."

"Lisaks muidugi pani kulme kergitama vestluse viis, kus minule jäi mulje, et proua Pähkel püüdis oma kaasvestlejat manipuleerida, kallutada teda härra Kenderisse negatiivselt suhtuma ja suunata üldine kirjandusarutelu mingisugusesse väga kindlasse sängi - arvatavasti mingisuguseid eelnevalt välja mõeldud teese kinnitama. Sellised töömeetodid kindlasti naeruvääristavad Eesti Vabariigi õigussüsteemi. Huvitav, kus veel ekspertidega kohtutakse? Ööklubides?"

Rein Veidemann ütles kohtumist kommenteerides, et tegu ei olnud värbamisega, sest tema keeldus kohe vestluse alguses tunnistajaks tulemisest, ning et ta arutles prokuröriga kirjanduse piiride üle.