Rahvaliidu Tartu linnaorganisatsiooni juhatuse esimees Kalver Künnapu teatas BNS-ile, et Otter teavitas neljapäeval koos olnud juhatust oma otsusest peatada enda kuulumine Rahvaliitu kaheks aastaks alates 20. märtsist. Otter tõi põhjenduseks perekondlikud asjaolud ning õppimise doktorantuuris.

Eesti Ekspress kirjutas neljapäeval, et väidetavalt on Otteril olnud raskusi vahetegemisel partei ja isikliku vara vahel. Nädalalehe andmeil ootas Rahvaliit Otterilt selgitusi arvuti ja muusikakeskuse kadumise kohta erakonna linnaorganisatsiooni eelmistest ruumidest, mis kuulusid Otteri emale.

Künnapuu ei soovinud neid väiteid kommenteerida. “See on meie sisemine asi,” ütles ta BNS-ile, tunnistades siiski, et kunagi Rahvaliidu linnaorganisatsiooni juhtinud Otteriga on olnud probleeme.

Rahvaliidu peasekretär Lea Kiivit ütles BNS-ile, et kuna Otteriga on olnud raskusi, oleks tema lahkumine erakonnast Rahvaliidule parim lahendus.

Eesti Ekspress märkis, et varem on Otter suuremate või väiksemate pahanduste pärast ilma jäänud kohast Eesti Üliõpilaste Seltsis ja korporatsioonis Rotalia. Lisaks on naiskorporatsioon Filiae Patriae kehtestanud oma liikmetele Otteriga suhtlemise keelu kogu Otteri eluajaks.