“Kõigepealt tuleb mainida, et kohtumisele pole kutsutud ühtegi parteid,” teatas Otter neljapäeval BNS-ile. “On ju loogiline, et poliitilisel väitlusel peaministriga osalevad tavaliselt opositsiooni erakonnad. Pealegi on Eestis tervelt kuus Euroopa Liiduga liitumise vastast erakonda: Eesti Iseseisvuspartei, Eesti Kristlik Rahvapartei, Vabariiklik Partei, Eesti Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei, Põllumeeste Kogu ja Vene Erakond Eestis.”

End firma Sebe-Ekspressbuss presidendina tutvustanud Otter meenutas, et firma on levitanud 100.000 lendlehte “Kümme põhjust, miks ei peaks Eesti liituma Euroopa Liiduga” ning kavatseb valmistada veel 100.000 lendlehte. Ta nentis, et teiste organisatsioonide levitatud lendlehtede hulk jääb sellele alla.

Otter lisas, et on osalenud 13 EL-i puudutaval üritusel, paigaldanud 4000 iseseisvusmeelset plakatit ning sõitnud nelja kuuga Eestis läbi 20.000 kilomeetrit.

Ta teatas, et soovib peaministri kantseleilt kirjalikku teadet selle kohta, miks ei ole niivõrd kaalukat tegevust arendanud firmat kohtumisele kutsutud. “Kas tegu pole mitte sihiliku tegevusega ignoreerida juba ligi kümme aastat aktiivselt nii Eestis kui ka rahvusvahelisel areenil tegutsenud iseseisvuslasi?” küsis ta.

Otter avaldas veendumust, et kui 14. septembri referendumil võidavad eurovastased, toimuvad erakorralised valimised ning moodustub uus valitsus.

Peaminister Parts kutsus neljapäevaks enda juurde euroskeptiliste ühenduste — uurimiskeskus Vaba Euroopa, liikumine “Ei Euroopa Liidule”, teabekeskus Oma Riik ja OÜ Iseseisvus — esindajad, et arutada euroteemalist debatti. OÜ Iseseisvus teatas kolmapäeval, et ei lähe kohtumisele.