Strandbergi sõnul ei ole Karulin väide nende tööstiilide sobimatuse kohta adekvaatne, sest koos jõuti töötada vaid mõned nädalad. Karulin aga leiab, et koos töötamise aeg oli piisav. "Meie tööstiilid ei sobinud," kommenteeris Karulin Delfile.

Töövaidluskomisjonis tehti Karulini sõnul kaks otsust. Üks otsus puudutas seda, et tööleping ei olnud lõpetatud õigetel alustel, teise otsuse järgi oli leping ametlikult lõppenud. "Varasemas telefonikõnes Standbergile ütlesin, et seni, kuni töövaidluskomisjoni otsus tuleb, võiksime jätkata koostööd. Kui tuli komisjoni otsus, siis otsustasin uut lepingut mitte sõlmida," selgitas Karulin.

Peatoimetaja lükkas ümber ka Strandbergi teooria selle kohta, et endine kultuuriminister Rein Lang sai Strandbergi lehest lahkumisega oma tahtmise. "Toomas Väljatagaga tutvusin ma siis, kui kandideerisin peatoimetajaks, Rein Langiga olen teretuttav. Minu motivatsioon Sirpi juhtima minna oli puhas entusiasm lehte juhtida ja toimetada. Mingit vandenõu siin taga ei ole," sõnas Karulin.

Mis puudutab süüdistust selle kohta, et leht on muutunud sotsiaalselt hambutuks ning keskendub vaid kaunitele kunstidele, leiab Karulin, et kunstidega tegelemine ei tee väljaannet hambutuks. "Sirbis on kaunid kunstid alati tähtsal kohal olnud ja Strandberg võiks seda teada. Samuti ei plaani ma vähendada Sirbi sotsiaalset kaasarääkivust."

Väljataga: aga ma ei tea, mida Strandberg juhtimisvigade all mõtleb 


SA Kultuurilehe juht Toomas Väljataga ütles, et Strandbergi arvamus, et tema töölepingu pikendamisest keeldumise näol on tegemist juhtimisvigadele osutamisele järgnenud kättemaksuga, ei ole õige. "See on Strandbergi meelevaldne arvamus. Ott Karulin otsustas, et ei soovi teda oma meeskonnas näha ja mina aktsepteerisin peatoimetaja otsust," selgitas Väljataga Delfile.

"Töövaidluskomisjon kinnitas, et Strandbergi tööleping on alates 15. novembrist lõppenud. Tegin viisaka ettepaneku lõpetada ka praegune toimetamine, mida ta teeb läbi oma MTÜ. Siin pole midagi isiklikku, puhtalt tööalane küsimus," lisas Väljataga.

"Saan aru Strandberg on häiritud ja teeb etteheiteid, aga ma ei tea, mida ta juhtimisvigade all mõtleb."

Lehe endine teadustoimetaja Marek Strandberg sai sel nädalal töövaidluskomisjonis võidu oma endise tööandja SA Kultuurilehe üle, sest tema koondamine kuulutati seadusele mittevastavaks. Samas lõpetas komisjon oma teise otsusega Strandbergi töölepingu.

Strandbergi sõnul väljendasid nii peatoimetaja kui SA Kultuurilehe juht Toomas Väljataga mõlemad varem soovi, et ta jätkaks, sel nädalal aga muudeti meelt.