Politsei hakkas korteritehinguid uurima 2000. aasta sügisel, kui toonane Kesklinna vanem Siim-Valmar Kiisler esitas prokuratuurile seisukohavõtuks neli Sepa ja Oti sõlmitud tehingut, mis puudutasid kokku 34 korterit, kirjutas Postimees.

Kokku sõlmisid Ott ja Sepp ajalehe andmeil aastatel 1996-1999 ligi 75 niinimetatud taastamislepingut, mille kohaselt sai linnaga lepingu sõlminud firma õiguse vanalinnas asuvaid linnale kuuluvaid ruume tasuta kasutada, need ümber ehitada ja sinna oma nägemise järgi inimesi majutada. Seejuures kohustus linn ruumid firma poolt leitud inimestele erastama EVP-de eest ehk turuhinnast kümneid kordi odavamalt.

Toonased tehingud on põhjustanud kohtuvaidluse ka praegusele linnavalitsusele. Toetudes märtsikuisele kohtuotsusele, mis kohustab linna Oti sõlmitud taastamislepingut täitma, nõuab OÜ Roviido Pikk tänav 53/55 asuva maja kolme korteri eraldamist nende soovitud inimesele või 14 miljonit krooni.

Abilinnapea Rein Lang ütles Postimehele, et hoolimata korra kaotatud vaidlusest kavatseb linn firmaga kohut edasi käia ning kaalub vastuhagi esitamist.