Mees jäi oma auto juurde seisma. Tema juurde tuli veidi aja pärast umbes neljakuune punakas kassipoeg. Kiisu tiirutas ümber mehe jalgade ja hõõrus ennast tema vastu. Mees jalutas veidi edasi-tagasi ja varsti ilmus nähtavale ka teine kassipoeg. Veidi aja pärast istus mees autosse ja sõitis minema. Vihmamärjale asfaldile jäi sõidukile haledalt järele näuguma kolm õnnetut näljast kassipoega, kirjutab Sakala.

Kassid leidnud naine võttis ühendust kodutute loomade varjupaigaga. Järgmisel päeval olid nad juba seal. Naise meelest pole see aga lahendus, vaid kõigest pool lahendust. “Ehk mõni lugeja tunneb need kassipojad ära,” lootis Liilia Juht.

Leidja arvamust mööda on nad pärit kusagilt maamajast, kus oli suvevaheajal ka lapsi. “Nüüd läksid lapsed linna kooli ja kasse kaasa ei võetud,” oletas ta.

Tema versiooni järgi mindi augusti lõpul kooliks ettevalmistusi tegema ja kiisud jäeti maha. “Nädal hiljem sõitis pereisa maale, pani kassipojad autosse ja poetas pargi juures teele, lootes, et küll keegi nende eest hoolt kannab, majad ju ümberringi,” pakkus Liilia Juht.

“Kasse ei toodud naaberriigist koti sees. Öeldakse, et kus tegijaid, seal nägijaid. Lapsed ju räägivad üksteisega. Kui kellelgi seoses kassidega midagi meenub, palun helistage või andke vihje Eesti loomakaitse seltsi telefonil 5390 2273,” palus Liilia Juht.

Naine loodab, et tänu teadjate abile saab lugu õiglase lõpu. “Ehk jääb mõni niisugune juhtum ära, kui me koos nõrgemaid kaitseme ja need, kes nende kannatustes süüdi on, karistada saavad,” lausus ta.