Enne istungit allkirjastasid Reformierakonna esimees Kaja Kallas (RE) ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas (KE) koalitsioonileppe. Ajakirjanike küsimuste peale riigieelarve tasakaalust, õpetajate palgast ja võimalikest kärpimistest räägitakse edasi märtsis, kui algavad riigieelarve strateegia arutelud.

Allkirjastamiselt suunduti edasi riigikogu saali, kus riigikoguliikmed said peaministrikandidaadilt küsida kaks küsimust. Oma avakõnes rõhutas Kallas, et COVID-19 teine laine on absoluutselt esimene asi, millega uus valitsus kohe tegelema hakkab. Viimased nakatumisnäitajad on küll stabiliseerumas, aga oht ei ole sugugi kadunud. „Meie eesmärgiks on hoida Eesti nii lahti kui võimalik, et inimesed saaksid käia tööl, lapsed koolis ja jätkuks ka majandustegevus,“ selgitas Kallas. Ta lisas, et saaksime ühiskonna avada ilma, et kaotaksime inimelusid ja riskiksime meditsiinisüsteemi kokkuvarisemisega, selleks on teadlaste sõnul ainult üks tee. See on kriitilise hulga Eesti inimeste vaktsineerimine.

Täies mahus saad Kallase kõne lugeda siit.

Küsimuste voorus oli teemasid seinast seina - räägiti lõimumispoliitikast, haridusest, tervishoiukriisist, aga ka kooseluseadusest ja Keskerakonna korruptsioonikahtlustustest.

Istungi lõpus toimus hääletus, mille käigus hääletas Kaja Kallasele volituste andmise poolt 70 saadikut ning vastu olid 30 saadikut.