Esmalt ütles uudise välja sotsiaalminister Tanel Kiik ETV "Terevisioonis". Terviseamet täpsustas hiljem: "Täna öösel kinnitati Eestis esimene COVID-19 haigusjuhtum. Tegemist on Iraani kodanikust Eesti alalise elanikuga, kes viibib hetkel Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinikus arstide hoole all. Terviseamet tegeleb kontaktsete väljaselgitamisega."

Hetkel on teada, et iraanlane lendas Riiga Türgist. Sinna oli ta omakorda lennanud Iraanist. Ta käis tööreisil. Riiast sõitis ta Eestisse Lux Expressi bussiga.

Kell 11 toimunud pressikonverentsil öeldi terviseameti poolt, et bussis viibis kokku 24 inimest. Hiljem täpsustati Lux Expressi poolt Delfile, et tegelikult oli bussis ikkagi 22 inimest - 21 reisijat ning bussijuht.


Iraanlane tundis end kehvasti ning oli ka kuulnud, et Iraanis oli lähedastest keegi haigestunud, mistap helistas ta ise numbril 112.

Lux Expressi tegevjuht andis kella 14 paiku pressikonverentsi, kus selgitas, et nemad kuulsid koroonajuhtumist alles hommikul uudistest. Tehti selgeks, et iraanlane reisis nende bussiga ja anti reisijate ning bussijuhi andmed terviseametile. Selgub ka, et antud buss põrutas juba uue juhiga eile õhtul Peterburi. Iraanlast sõidutanud bussijuht aga alustas täna tööpäeva ja sõitis ühe teise bussiga Riiga, reisijad peal.