- Tänase seisuga seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 51 inimest (+3 ööpäevaga), neist 5 on juhitaval hingamisel. Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 654 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 6 ehk 0,9 protsenti osutusid positiivseks. Loe rohkem!

- COVID-19 pandeemia on muutnud peaaegu kõiki rängalt kannatanud riike sügaval ja kestval viisil. Kuid muutused on eriti ohtlikud just Itaalias, kus viirus tabas juba eksisteerinud majanduslikku nõrkust ja tuletas meelde hüljatuse tunnet, mis sai juured eurotsooni- ja rändekriisi ajal. Täna pole aga enam kaalul mitte ainult Itaalia, vaid ka kogu Euroopa stabiilsus. Loe rohkem!

- Sampo grupi juht Björn Wahlroos ütles intervjuus ajalehele Helsingin Sanomat, et koroonaviiruse põhjustatud majanduskriis mõjub Soomele eriti julmalt. Wahlroos ennustab, et Soomes tuleb sügav majanduskriis, mis saab olema hullem kui mitmetes teistes riikides. Loe rohkem!

- Analüütik Toomas Alatalu vaatles sündmusi Venemaal ja Valgevenes, kirjutades, et kolhoosiesimehest Valgevene presidendiks tõusnud Alyaksandr Lukašenka kehtestas end jälle, korraldades koroonaviirust trotsides Suures isamaasõjas saavutatud võidu 75. aastapäeva paraadi – üritus, mille Venemaa liider Vladimir Putin oli sunnitud edasi lükkama kodanike liigse haigestumise tõttu. Loe rohkem!

- Lõuna-Korea kutsus sel nädalal inimesi igapäeva elu juurde tagasi pöörduma, ent kuna ühtegi vaktsiini pole silmapiiril, on valitsus hädas uute lainetega, mis näivad olevat vältimatud. Juba laupäeval, n-ö uue elu neljandal päeval, käskis Souli meer kõik pealinna baarid ja ööklubid pärast kümnete uute koroonaviirusesse nakatunute avastamist taas teadmata ajani sulgeda. Loe rohkem!

- USA telekanal NBC News teatab, et töötajate mobiiltelefonide andmete analüüsi põhjal võib järeldada, et koroonaviiruse algses epitsentris Hiina Wuhani linnas tegutsev viroloogiainstituudi tipplabor määrati karantiini juba mullu oktoobris. Eksperdid jäävad aga selle väite osas skeptiliseks. Loe rohkem!