Olulisemad sündmused:

-Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 677 COVID-19 viiruse testi, millest 9 proovi ehk 0,5 protsenti osutus positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 51 188 esmast testi, nendest 1 666 ehk 3,3 protsenti on olnud positiivsed.

-Täna hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 89 inimest, kellest 10 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 236 inimest. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund. Kokku on Eestis koroonaviirusega surnud 50 inimest.

-Koroonakolle Pärnu hooldekodus. Pärnu linnale kuuluvas Tammiste hooldekodus tuvastati veel 17 inimesel koroonaviirus. Kokku on seal nakatunuid tuvastatud 20 ja testituid mõnikümmend. Homme viiakse 119 hoolealusega asutuses läbi masstestimine, kokku võetakse proovilt ligi 150 inimeselt. Kõik seni tuvastatud nakatunud on seotud hooldekodu ühe hoonega. Kokku on hooldekodus hooneid neli.

-Mihhail Kõlvart ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et ka Tallinn koostab parasjagu väljumisstrateegiat, mis mõistagi juhindub suuresti vabariigi valitsuse omast. Kuna Talinna rahvasikutuihedus on suurem, ei saa pealinn leevendamisi päris sama tempoga teha, nagu teised omavalitsused. Täpsem väljumisstrateegia koos kuupäevadega avaldatakse uuel nädalal.

-Selle nädala teema on valitsuskabinetis olnud selgelt piirangute leevendamine. Eile selgus ka võimalik kuupäev kaubamajade avamiseks - 11. mai.

-Seni on teada, et eriolukord võiks lõppeda 17. maiga, 2. maist saab olema lubatud teatud reeglite järgi viia läbi välitrenne. 4. maist saavad saarte ja mandri vahel vabalt liikuda inimesed, kel on saarel alaline elukoht. 18. mai avatakse saared täielikult kõigile. 15. mail on plaanis osaliselt avada haridussüsteem - seda ennekõike põhikooli ja gümnaasiumi lõpetajate jaoks.

-Terviseameti kriisijuht Ragnar Vaiknemets teatas, et õues sportides soovitab terviseamet minimeerida kontakte - tasub hoida kindlat treeningpartnerit, mitte iga kord erineva inimesega sportida. Spordi tegemisel on hingamine intensiivsem, mistõttu on nakkusoht ka kahe meetri kaugusel või pisut kaugemalgi. Kontaktse spordi tegemist, nagu näiteks maadlus, võiks siiski edasi lükata. Vältimatu olukorra puhul kasutada kindlat treeningpartnerit.

-Arkadi Popovi sõnul on Tallinnas haigestumise tipp ületatud. See tipp oli tema sõnul vahemikus 16-21 aprill. "Testimistulemused on samuti langustrendis ja kui kõveraid vaadata, on Tallinna linnas patsientide haigestunute sagedus ca 1/3000. Seega on 0,003% tõenäosus, et me kohtame koroonainfektsiooniga inimest," ütles Popov.