EKRE esimees Mart Helme andis teada, et praeguseks realiseerunud koalitsioonist hakati rääkima järgmisel päeval pärast valimisi, 4. märtsil. Juba esmaspäeval arutati ka võimalikke ministrikandidaate.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder põhjendas Keskerakonna pakkumise vastuvõtmist avaramate läbirääkimisvõimlaustega, mida see pakub. Ka Keskerakond on põhjendanud Reformierakonnaga läbirääkimiste mittealustamist jäikade maksupoliitiliste nõudmistega.

Seedri sõnul pole selge, kust tuleks 250 miljoni eurot, mida Reformierakonna soovitav üldine 500 euro suurune eraisiku tulumaksuvabastus nõuaks.

Lepiti kokku, et mõlema erakonna prioriteediks on eestikeelsele kooliharidusele üleminek. Sealjuures on Seedri sõnul EKRE andnud teda, et toetavad II pensionisaba vabatahtlikuks muutmist.

Seeder lubas, et paralleelselt Reformierakonnaga koalitsiooniläbirääkimisi pidama ei hakata, kuid juhul, kui Keskerakonna ja EKRE-ga koalitsiooni loomine ei õnnestu, edaspidi Reformierakonnaga koostöö alustamist siiski ei välistata.