Viimased olulisemad arengud:

- Pühapäeva hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 153 inimest, mida on seitsme võrra rohkem kui päev varem. Juhitaval hingamisel on endiselt 11 inimest. Haiglatest on väljakirjutatud 98 inimest. Vaata rohkem siit!

- Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis koroonaviiruse tõttu üks inimene - 83-aastane naine -, millega surmajuhtumite koguarv kasvas 25-ni.

- Terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuhi Arkadi Popov ütles pühapäeval, et viimase ööpäeva jooksul on tehtud koroonaviiruse testide tulemused pigem optimistlikud, kuid rõõmustamiseks on veel vara - sarnased või positiivsemad trendid peavad jätkuma veel vähemalt nädala jagu. Avaliku testimise kommunikatsioonijuht Gerly Kedelauk ütles aga täna, et osadele proovivõtjatele anti erandkorras vaba päev. Homme jätkuvad proovide võtmised kõigis võtukohtades.

- Valitsuse liikmed Mart ja Martin Helme kinnitasid oma tänases raadiosaates "Räägime asjast" kindlameelselt: eriolukord ei lõppe nende sõnutsi mitte 1. mail, vaid pikeneb vähemalt paari nädala võrra. "Kogu sõnum, mis ma tahan edasi öelda: ei tohi lasta end lõdvaks praegu, ei tohi," toonitas rahandusminister Martin Helme (EKRE) raadioeetris, rõhudes mitmel korral inimeste vastutustundlikkusele antud olukorras ning pani Eesti rahvale südamele, et tuleb kannatlikult edasi võidelda - mõni nädal minevat eriolukorrale veel kindlasti otsa. Loe rohkem siit.

- Itaalia avaldas pühapäeva õhtul värske ööpäevastatistika koroonaviiruse kohta ning märgid näitavad, et kriisi haripunkt on tõesti ületatud. Vähenenud on nii surmade arv kui ka patsientide hulk, kes viibivad intensiivravil. Ööpäevaga suri viiruse tagajärjel Itaalias 431 inimest, päev varem oli sama number 619, kajastab New York Times. Viimati oli suremus sellisel tasemel 19. märtsil (427). Ööpäevaga lisandus Itaalias 4092 koroonajuhtumit, laupäeval aga 4694. Intensiivravil viibib hetkel 3343 inimest, päev varem oli arv 3381. Puhangu kõrghetkel oli intensiivravil koguni 4048 inimest.

- Suurbritannia peaminister Boris Johnson sai pühapäeval pärast koroonaviiruse põdemist ja intensiivravil olemist haiglast välja. Veel enne seda tänas ta meedikuid, öeldes, et võlgneb neile oma elu. Tööle Johnson siiski nii pea ei naase.

- Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) juht Tedros Adhanom Ghebreyesus hoiatas, et kuigi ka nemad tahavad näha piirangute lõppemist, "võib nende liiga rutakas kaotamine tuua kaasa surmade uue tõusu".

- Pühapäeva õhtuse seisuga on koroonaviirus nõudnud maailmas ametlikult üle 113 000 elu. Enim surnuid on USAs (20 660), seejärel Itaalias (19 545) ja Hispaanias (16 972). Üle maailma on koroonaviirus tuvastatud üle 1,8 miljoni inimese, neist enam kui poolel miljonil juhul USAs. Pidevalt täienev graafik siin!