Olulisemad sündmused:

- Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 583 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 7 ehk 0,4 protsenti osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus 6 positiivset testi tulemust Tallinna ja üks positiivne testi tulemus laekus Võru maakonda.

- 7. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 61 inimest, neist 4 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 264 inimest, lõpetatud on 273 haigusjuhtumit . Eelmise ööpäeva jooksul suri Tartu Ülikooli Kliinikumis ravil viibinud 63 aastane naine. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 56 inimese elu. Eestis on kokku tehtud 60 530 esmast testi, nendest 1 720 ehk 2,8 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed

- 24 Kuressaare haigla töötajat saatis Saaremaa vallavalitsusele ja haigla nõukogule pöördumise, milles heidavad haigla juhatuse liikmele ja ravijuhile Edward Laanele ette puudulikku juhtimist. Kokku on vallavanemale ja haigla nõukogule saadetud pöördumisele oma nime alla pannud 24 töötajat, nende seas ka mitu Saaremaal tuntud arsti. Edward Laane ütles Delfile, et on pöördumisega tutvunud. "Mõned arstid on koroonakriisist väsinud, mõned arstid on koroonakriisist üldse eemal olnud. Seda pöördumist tuleb rahulikult uurida," sõnas Laane.

- Valitsust eriolukorras koroonaviiruse leviku prognoose tehes nõustanud teadlaste rühma liige, füüsik Mario Kadastik ütles Delfi Eriolukorra Erisaates, et niiöelda teise viiruselaine ohust rääkides tuleb eristada mitut erinevat võimalust. "Üks võimalus teiseks laineks on see, et me ei jõua viirust nõnda maha suruda enne, kui meetmete leevendades hakkab see jälle kasvama. Eksponent on selles mõttes väga ebamugav, et kui ta on alla ühe, siis ta on igal juhul kahanev, kui on üle ühe, on igal juhul kasvav, küsimus vaid, kui kiiresti. Murdepunkt, see hetk, kus läheme null-komalt üle üks-komale, sel hetkel (viiruse leviku) langus peatub hetkega," rääkis Kadastik.

- Mattias Café OÜ tegevjuht Siim Liivamägi rõõmustab, et nende kohvikud avavad tasapisi taas uksi. Käive on praegu võrreldes kriisieelse ajaga napp, ent ta on optimistlik ja loodab, et tuleb koondada ka vähem inimesi, kui mõni aeg tagasi oli arvanud. Mis saab aga meie kohvikumaastikul laiemalt, on palju turult lahkujaid? Kuula pikemalt Erisaatest!

- „Ma ei jõua rääkida.“ Need sõnad ütles Enn Veskimägi Eesti Ekspressile laupäeval, 22. märtsil. Veskimägi oli siis neljandat päeva Lääne-Tallinna Keskhaiglas, tal oli diagnoositud Covid-19 ja rääkida ei saanud ta hingeldamise tõttu. Tema raske hingamine oli kuulda ka telefonitorusse. Kaheksa päeva hiljem ei suutnud Veskimägi enam iseseisvalt hingata ning viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Veskimägi haigestus Covid-19sse nii rängalt, et veetis kaks nädalat kunstlikus koomas. Ta peab uuesti õppima sööma ja kõndima. Pikemalt loe siit!

- Koroonapuhang hakkab küll vaibuma, kuid isolatsiooniga oleme endale lihtsalt aega juurde ostnud. Viirus pole kuhugi kadunud ja naaseb varem või hiljem. Küsimus on selles, kas suudame seda paremini kontrolli all hoida. Riigi ja IT-firmade koostöös valmib selleks koroonarakendus. Põhimõte on lihtne: äpi kasutaja saab teate, kui on registreeritud viiruskandja läheduses olnud, ja soovitused, mida edasi teha.

- Tänase seisuga saab COVID-19 positiivse testi alusel diagnoositutest tervise infosüsteemi andmete põhjal tervenenuks lugeda 704 inimest. Lisaks ootavad tervise infosüsteemis arstide poolt tervenemise kinnitamist veel 453 inimese haigusjuhud. Tervenenuks loetakse need inimesed, kelle haigusjuhtumi on arst märkinud lõpetatuks tervise infosüsteemis. Rohkem siit!