Enne sündmusi riigikogu suures saalis avaldasid peaministri poolehoidjad Toompeal Jüri Ratase toetuseks meelt. Kohal olid saadikud ka EKRE-st ning üles võeti ka lauluviis. Muuhulgas avaldas meeleavaldusel Peeter Ernits, et EKRE ei lase Lavly Perlingul peaprokurörina jätkata - avaldus, mille üle pidi edasi saalis Ratas samuti selgitusi jagama.

Opositsioon küsitles peaministrit kokku üle kolme tunni, peamiselt olid saadikute küsimused suunatud sellele, et Ratas on valinud oma valitsusse ebapädevad ministrid, kes on Eestile teinud nii rahvusvahelist mainekahju, kuid riiki lõhutakse jupihaaval ka seest, tuues näiteks II pensionisamba reformi või puudujäägid kliimapoliitikas.

Jüri Ratas esines umbusalduse vältel korduvalt vastandlike ütlustega. Näiteks sõnas ta, et kui kellelgi on tema valitsusele etteheiteid, peab see keegi nendega leppima ja ta ei plaani korrektuure teha. Lisaks tõi ta välja, et talle on vastuseis Kadrioruga teada, kuid tööd see tema väitel ei sega. Ta eitas, nagu Eesti esindajad välismaal peaksid valitsuse otsuseid seletama, püüdes sellega lükata ümber väiteid mainekahjust.

Loe täpsemalt otseblogist!